هورتانسیا یا ادریسی از جمله گلهایی است که هم در گلدان و هم در دسته گل استفاده میشود. همچنین میتوان آن را در باغچه و در قسمت نیمسایه نگهداری کرد. ترکیب هورتانسیا با گل رز و گل ژیپسوفیلا طرفداران زیادی دارد. برای نگهداری گل ادریسی و پرورش آن باید با بیماریها و آفات آن آشنایی داشته باشید. در این مقاله قصد داریم تا شما را با بیماریهای ادریسی و نحوه مراقبت و درمان آن آشنا کنیم.
علت پژمرده شدن گل هورتانسیا ، زرد شدن برگ هورتانسیا و … می تواند وجود بیماری در گیاه باشد. در این مقاله انواع بیماری گل هورتانسیا و روش پیشگیری و درمان هر یک را به شما معرفی می کنیم. اگر شما هم از این گل زیبا نگهداری می کنید و می خواهید همیشه آن را سالم و شاداب نگه دارید، با ما همراه شوید.
بیماریهای گل ادریسی و مشکلات هورتانسیا
گل ندادن هورتاسیا:
عدم گلدهی گل ادریسی به دلیل گرمای زیاد یا کاهش دما اتفاق میافتد. همزمان با متعادل شدن هوا و فصل بهار یا پاییز گلدهی هورتانسیا شروع میشود. یکی از عوامل دیگر ه باعث عدم گلدهی هورتانسیا میشود، کاهش مواد معدنی و کمبود مواد مغذی است.
سوختگی برگ ادریسی و غنچههای هورتانسیا:
در صورت سوختگی برگها باید توجه کنید که دما و زاویه تابش آفتاب موجب سوختگی شده است. بنابراین برگها را مرطوب نگه داشته و برای گیاه خود سایهبان فراهم کنید.
توجه داشته باشید که آبپاشی در هوای گرم و تحت تابش آفتاب باعث سوختگی گیاه میشود. بنابراین آبپاشی گیاه را به عصر و یا شب موکول کنید.
زردی برگهای هورتانسیا:
کمبود آهن موجب زردی برگهای ادریسی میشود. همچنین عواملی چون کمبود ازت و خاک قلیایی میتواند باعث زردی برگها شود. برای حل این مشکل استفاده از سولفات آهن به میزان 4 گرم در لیتر و اسپری کردن آن بر روی خاک پیشنهاد میشود.
ریزش گلهای ادریسی:
علت آن گرمای بالا و یا کمبود نور است.
عدم گلدهی، باز نشدن غنچه و کم رنگ شدن رنگ برگهای هورتانسیا:
کمبود نور و یا کمبود مواد مغذی میتواند از عوامل این مشکلات باشد.
آفات ادریسی (هورتانسیا)
اکثر آفتهای گیاهان با کاهش دما اتفاق میافتد. رطوبت بالای هوا و خیس ماندن گیاه نیز یکی دیگر از عوامل بیماری گلها و گیاهان است.
ابتلای هورتانسیا به بیماری قارچی (قارچ بوتریتیس):
باعث پوسیدگی و از بین رفتن گیاه میشود. این بیماری مربوط به فصلهای پاییز و زمستان است. برای جلوگیری از قارچی شدن گیاه، برگهای زرد را جدا کرده و دور بریزید. قدم بعد بررسی زهکش است، باید طوری باشد که آب اضافه از گلدان خارج شود. در نهایت میزان آبیاری را کنترل کنید و بیش از اندازه هورتانسیا را آبیاری نکنید.
ابتلای ادریسی به بیماری سفیدک پودری یا شپشک آرد آلود:
این آفت مربوط به فصلهای سرد است و رطوبت هوا نیز به آن شدت میبخشد. راه مقابله با آن، افزایش دما، تهویه مناسب هوای پیرامون گیاه، جلوگیری از خیس و مرطوب ماندن طولانی برگهای هورتانسیا.
ابتلای هورتانسیا به زنگ (نوعی دیگر از بیماری قارچی):
این نوع بیماری موجب ایجاد نقاط نارنجی رنگ به خصوص در پشت برگها میشود. برای درمان بیماری قارچی میتوان از قارچکش استفاده کرد.
برای آشنایی بیشتر با نحوه نگهداری و تکثیر این گل هفت رنگ میتوانید به مقالات پرورش و تکثیر گل ادریسی یا هورتانسیا مراجعه کنید.