Notice: Undefined index: action in /home/shekoufa/public_html/wp-content/themes/astra-child/functions.php on line 2
نگهداری و مراقبت نخل اریکا یا نخل پروانه ای | گل و گیاه شکوفانه
نخل اریکا

نخل پروانه ای یا نخل اریکا یا گیاه نخل بهشتی

 گیاه نخل بهشتی یا اریکا یکی از انواع نخل آپارتمانی است. این گیاه مقاوم است و می تواند شرایط سخت محیطی را تحمل کند. این گیاه  برای تزیین دکوراسیون داخلی مناسب است و به خوبی فضای اطراف خود را پر می کند. 

برای رشد نخل اریکا و شادابی آن بهتر است که یک متر اطراف آن فضای خالی جهت رشد داشته باشد. این نخل بهشتی به دلیل داشتن برگ هایی کمانی شکل و قوس دار در دکوراسیون داخلی یکی از منحصر به فرد ترین و پراستفاده ترین است.

نام لاتین نخل اریکا “areca palm” یا “butterfly palm” است. زادگاه این گیاه، ماداگاسکار است و از تیره Arecaceae (نخلیان یا اریکاسه) است. نام علمی این نخل زیبا areca lutescens است و در گروه خرماسانان قرار می گیرد.

آبیاری / نخل اریکا

 در فصل بهار و تابستان که فصل رشد نخل اریکا است به آب نسبتا زیادی نیاز دارد اما آبیاری نخل اریکا در فصل زمستان باید کم تر انجام شود.

برای سالم نگه داشتن و رشد نخل اریکا لازم است که بین دو آبیاری سطح خاک کاملا خشک شود. از آنجایی که نخل اریکا خاک اسیدی دوست دارد آب بدون املاح و تسویه شده را با مقداری آبلیمو مخلوط کرده و گیاه خود را آبیاری کنید.

نور لازم / نخل اریکا

نخل اریکا تحمل نور کم را نداشته و در نور غیر مستقیم بهترین عملکرد را دارد. قراردادن نخل پروانه ای زیبا در پشت پنجره جنوبی که بیشترین نور و گرم ترین قسمت داخلی است بهترین مکان برای رشد این گیاه محسوب میشود.

دمای محیط / نخل اریکا

نخل اریکا بومی مناطق گرمسیر است و تحمل سرما را ندارد و در فصل زمستان حتما باید درون ساختمان و در دمای 15 تا 30 درجه سانتیگراد نگهداری شود.

رطوبت / نخل اریکا

 رطوبت بسیار بالا برای نخل اریکا بسیار مهم بوده و رشد بسیار خوبی در محیط مرطوب و حاره ای دارد. برای طراوت و زیبایی آن بهتر است روزی یک بار غبارپاشی شود. شما می توانید برای حفظ رطوبت این گیاه،  برای آن جزیره درست کنید.

روش تکثیر / نخل اریکا

تکثیر نخل اریکا را به دو روش از طریق بذر و تقسیم ساقه انجام می شود. ولی بهترین روش همان تقسیم بوته است چرا که رشد بذر 2 ماه طول میکشد و به صبر و حوصله زیادی نیاز دارد.

 همچنین پوشش بذر نخل اریکا بسیار سخت بوده و باید قبل از کاشت به کمک چاقو جدا شود. 

اما اگر به محض رسیدن بذرها آن را از نخل اریکای مادر جدا کنید دیگر لازم به جداسازی پوسته قبل از کاشت نخواهید داشت.برای کاشت بذر نخل اریکا فقط لایه بسیار نازکی از خاک را روی آن بریزید. 

برای جوانه زنی سریع تر این گیاه بهتر است آن را در دمای 26 تا 29 درجه سانتی گراد و در محیطی روشن و به دور از تابش مستقیم خورشید نگهداری کنید.

 خاک را دائما مرطوب و نه خیس نگهداشته و روی ظرف کاشت خود را با پلاستیکی پوشانده تا حالت گلخانه برای آن ایجاد گردد و سریع تر جوانه زنی اتفاق بیفتد.

 اما همانطور که گفته شد به 2 تا 3 ماه صبر و حوصله و توجه مداوم شما نیاز دارد.

  نهال اریکای کوچک خود را میتوانید پس از تولید یک یا دو برگ به گلدان جدیدی منتقل کنید اما تا گیاه نخل بهشتی مقاوم نشده و 5 الی 6 برگ تولید نکرده است را به فضای بیرون از منزل منتقل نکنید.

خاک مناسب / نخل اریکا

خاک نخل اریکا باید سبک و غنی بوده و حالت اسیدی (یعنی ph=6) رابرای نخل اریکا ایجاد کند.

کوددهی و تغذیه مناسب / نخل اریکا

برای تغذیه و تقویت نخل اریکا میتوان از کود 20-20-20 (سه بیست) استفاده کرد که مخلوطی از عناصر لازم برای رشد ریشه و برگدهی و سلامت ساقه است. 

کود مخصوص نخل ها کود مایع پوکون می باشد بنابراین میتوان از کود مایع پوکون نیز به عنوان کود مخصوص نخل اریکا استفاده کرد.

گلدهی و میوه / نخل اریکا

اگر شرایط محیطی فراهم باشد گلدهی این گیاه، در اواخر بهار و اوایل تابستان شروع میشود و گل هایی به رنگ زرد روشن و بسیار باریک و کوچک میدهد.

 شکوفه های نخل اریکا با تابش نور مستقیم آفتاب پس از چند ماه، به میوه های سبز رنگ تبدیل شده و رنگ آن ها به زرد و نارنجی تغییر خواهد کرد. این میوه ها تزئینی است و برای مصارف خوراکی استفاده نمی شود.

تعویض گلدان نخل اریکا

نخل اریکا رشد سریعی دارد و به صورت دسته ای در یک گلدان به فروش می رسد. اگر شرایط رشد خوبی را برای گیاهتان فراهم کرده باشید، بعد از حدود یک سال نیاز به تعویض گلدان خواهید داشت.

 بهتر آن است که گلدان نخل اریکا فقط یک سایز بزرگ تر از گلدان قبلی باشد.

 نخل اریکا در مواقعی که گلدان برایش کمی کوچک باشد رشد بهتری خواهد داشت و اگر گلدان بزرگی انتخاب کنید تمام تلاش گیاه، صرف افزایش ریشه خواهد شد و رشد چندانی نخواهد کرد. بنابراین برای تعویض گلدان عجول نباشید.

بیماری نخل اریکا و مشکلات نخل پروانه ای

آبیاری کم، استفاده از آب حاوی املاح (یا آب جوشیده‌ای که به دمای محیط نرسیده) و یا بالا بودن دمای محیط  باعث زرد شدن نوک برگ‌های نخل اریکا  می‌شود.

 خشکی و عدم رطوبت هوا علت خشک شدن نوک برگ‌های نخل اریکا است. برای بهبود گیاه خود، آن را غبارپاشی کرده و برای آن جزیره درست کنید.

بالا رفتن بیش از حد دمای محیط و عدم گردش هوا باعث سیاه شدن برگ‌های گیاه میشود. این گیاه آفت ها یا بیماری‎های زیادی ندارد اما برخی کنه‎های عنکبوتی یا قارچ‎های لکه ای دارد که باید پشت برگ ها را از وجود این موجودات بررسی کرده که آیا نقاط کوچک سفید یا سیاه رنگی مشاهده میکنید یا خیر.

 برای از بین بردن  این آفات 2 روش پیشنهاد میشود:

  1. کافیست یک قاشق غذاخوری مایع ظرفشویی را درون یک لیتر آب ریخته و  به خوبی نقطه آلوده را اسپری کنید.
  2. میتوانید دستمالی را آغشته به صابون و کف کرده و  برگ‎های نخل اریکا که مبتلا به آفات شده اند را با آن تمیز کنید.

هرس گیاه / نخل اریکا

این گیاه در دوره جوانی خود نیاز به هرس ندارد اما در سنین بالا برگ ها قهوی ای رنگ شده و نیاز به هرس پیدا می کند.

نوع و گونه ها / نخل اریکا

نخل اریکا تنوع و گونه متفاوتی ندارد.

رشد و ارتفاع گیاه / نخل اریکا

سرعت رشد این نخل وابسته به تغذیه و شرایط محیطی است. نخل اریکا پالم حدود 30 سانتی متر تا 6 متر میتواند باشد. معمولا تعداد برگچه ها بر روی برگ اصلی  6 الی 8 برگچه و در نخل بالغ 40 تا 60 برگچه فرعی می‌باشد.

مزایا و معایب / نخل اریکا

نخل اریکا ترکیبات فرار محیط راجذب کرده و پاکسازی هوا را از کربن دی اکسید به خوبی انجام می دهد.

این گیاه زیبا هیچ خطری برای کودکان و حیوانات خانگی نداشته و اگر کنجکاو هستید میتوانید برگ های آن را تست کنید.

4.7/5 - (20 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.