گل رز داماسک یا گل محمدی درختچه ای است که گل های زیادی می دهد و برای مصارف درمانی از آن استفاده می کنند. به همین دلیل بسیاری از افراد در باغ و حتی حیاط خانه خود بوته ای از آن را میکارند. برخی از افراد نیز گل محمدی را در زمین های خود کاشته و پرورش میدهند تا آن را به کشورهای دیگر صادر کنند.
گل محمدی، گل رزی صورتی رنگ است. طیف رنگی آن از صورتی روشن تا قرمز روشن است. گل های نسبتا کوچکی دارد که به صورت گروهی رشد میکنند. بوتهای شکل و رشدی نامنظم دارند. گل محمدی یکی از مهمترین و پر طرفدارترین نوع گل رز قدیمی است.
در ادامه قصد داریم همه چیز در مورد گل محمدی را به شما بگوییم
در ادامه خواهید خواند:
انواع گل محمدی
گل محمدی به دو گونه مختلف تقسیم می شود:
- گل محمدی تابستانی (damascena nothovar)
یکی از انواع گل محمدی که فصل گلدهی کوتاهی دارند، فقط در تابستان.
- گل محمدی پاییزی (damascena semperflorens یا Duhamel Rowley)
یکی دیگر از انواع گل محمدی که فصل گلدهی طولانی تری دارند که تا پاییز ادامه می یابد.
گل محمدی یکی از زیباترین رزهای دنیاست
خصوصیات ریخت شناسی گل محمدی
گل محمدی درختچه ای است به ارتفاع حدود 2 متر. ساقه های آن به طور متراکم با خارهایی ضخیم است. برگها به شکل پنجه ای، دارای پنج (به ندرت هفت) برگچه هستند.

گل رز دمشقی (گل محمدی) در اصل در آسیای صغیر تولید می شود و برای مدت طولانی است که در جنوب اروپا کشت می شود و برای بخور استفاده میشود.
ویژگیهای گل محمدی
این بوته رز می تواند به ارتفاع بالای 220 سانتی متر برسد و ارتفاع متوسط آن 120 سانتی متر است.
گل محمدی یکی از بلند ترین بوته های گل رز است. معمولا حدود 25 سال گلدهی دارد اما اگر به درستی از آن مراقبت شود تا 50 سال عمر می کند.
درختچه گل محمدی دارای ساقه های نازکی است که به صورت متراکم و پر از خار هستند.
برگهای سبز روشن گل رز دمشق (گل محمدی) به شکل پینهای هستند، به این معنی که در هر طرف یک ساقه قرار گرفتهاند. برگها دارای 5-7 برگچه با لبه های دندانه دار است. طول برگها از 2 تا 6 سانتی متر و عرض آنها بین 1.2 تا 4 سانتی متر است.
شکوفه های گل رز معمولا در سایه های مختلف سفید و صورتی هستند، اما قرمز تیره نیز رایج است. کاسبرگ ها دو برابر جوانه های گل هستند و دمهای باریکی دارند.

گل محمدی بیضی یا قیفی شکل است. بسته به تنوع، گلهای محمدی می توانند یک چشم سبز در مرکز داشته باشند، یک دکمه زرد داشته باشند، یا مرکز آن به طور کلی پنهان شود. تعداد گلبرگ ها می تواند از یک نوع به نوع دیگری بسیار متفاوت باشد. بر اساس یک مطالعه مورفولوژیکی که اخیراً انجام شده است، تعداد گلبرگ های ثبت شده در انواع مختلف از 17 تا 159 متغیر است.
دوره گلدهی گل محمدی بین اوایل اردیبهشت تا اوایل تیر ماه است.
تکثیر گل محمدی
روش های مختلفی برای تکثیر گل محمدی وجود دارد و از آنجایی که گل محمدی، یکی از انواع گل رز محسوب میشود، روش تکثیر و قلمه زنی آن مانند تکثیر گل رز است.
منبع : gardenbeast